Белен слънчоглед

През 2013г. дейността на дружеството се разнообразява със стартиране на линия за производство на белен слънчоглед. В нашите модерни производствени съоражения, ние предлагаме почистване, калибриране и белене на слънчоглед както за международната хлебопроизводителна, сладкарска и хранителна индустрии така и като храна за птици. Производственият капацитет на предприятието е до 16 тона на денонощие. В нашата фабрика използваме модерни машини, предлагаме отлично качество и работим по HACCP стандарт.

Белените слънчогледови ядки се използват основно в хранително-вкусовата промишленост. Могат да се използват като добавка към пълноценната закуска, а хранителните им качества ги правят подходящи за здравословното хранене.
Беленият слънчоглед е отличен източник на витамин Е и витамин В1, като доставя и малки дози от витамините В5 и В9. Освен витамините е източник и на минералите манган, магнезий, селен, мед и фосфор. Слънчогледа е богат на Омега 6 и Омега 9 мастни киселини, а това потиска възпалителните процеси. Слънчогледовите продукти се приемат за безопасни за хората чувствителни към алергии. Продуктовата гама включва белен слънчоглед “bakery“ – цели ядки, белен слънчоглед „chips“ – начупени ядки, необелени семена, слънчогледова люспа и пелети от слънчогледова люспа.

Хранителна стойност в 100 грама белен слънчоглед:

  • Енергийност: 585.3kcal
  • Протеини: 23.4g
  • Мазнини: 48.7g
  • Въглехидрати: 15.0g
  • Фирби: 5.7g